Stamboomloos versus zonder stamboom. 

We krijgen vaak de vraag wat het verschil is en waarom we stamboomloze kittens hebben. 

Het verschil is NIKS behalve het stamboom papiertje. 

 
Waarom hebben we deze stamboomloze kittens?

Uit onze aller aller aller eerste Ragdoll poes met stamboom hebben we kittens gehouden. Toendertijd waren we nog geen officiele cattery en konden we dus geen papieren aanvragen. Met deze kittens hebben we doorgefokt, altijd met stamboom katers. Uit deze kittens hebben we al 5 a 6 generaties gefokt. Dit zijn hele mooie lieve katten en wij willen hier nog geen afscheid van nemen. Daarbij is er ook vraag voor stamboomloze kittens omdat ze qua prijs gunstiger in de markt liggen. 

Hoe zit dat met de gezondheid van deze stamboomloze kittens?

Deze kittens en ouderdieren krijgen precies dezelfde behandeling als de stamboom kittens. Wij maken hierin geen onderscheid, de moeders zijn allemaal even goed getest op HCM PKD. De kittens krijgen evenveel entingen, zijn gechipt, krijgen een EU paspoortje en ze mogen ook niet eerder verhuizen. 

Ik spreek niet voor andere fokkers of hobbyisten waar ze dieren aanbieden als een ragdoll zonder stamboom waar later blijkt dat het een kruising is. Veel al worden deze dieren niet getest op HCM/PKD of worden ze al met 10 weken meegegeven en blijken ze niet gechipt en soms niet een inge├źnt.  

Dit is dus bij ons niet het geval!